Различни челични палети се користат во магацин

Палетата е важна алатка за складирање во магацин.Меѓу нив, очигледни се предностите на челичните палети.Бидејќи материјалот е челик, така што капацитетот на сместување е повеќе од носивоста на дрвените палети и пластичните палети.Обложена во прав и поцинкувана површинска обработка му овозможува да има посилна заштита од корозија.
Некои челични палети се користат директно за производи за складирање, а некои се користат заедно со магацински држачи. Кога се користат палети за тешки палетни лавици, секое ниво на лавици често може да потрае 2 или 3 палети.И тие исто така може да се користат заедно со погон во системот за багажници или шатл систем за багажници.Возењето во решетка бара голем број палети за складирање на производите.Вообичаената големина на челични палети се: 1200*1200mm, 1200*1000mm и 800*1200mm.И всушност, големината, обликот и носивоста на челичните палети може да се прилагодат.
Некои челични палети се користат за транспорт и складирање на гума во индустријата за гуми.Како што сите знаеме, гумата ќе биде многу леплива.Во овој случај, можеме да избереме палети од галванизиран челик.Палетите од галванизиран челик имаат супер отпорност на корозија и исто така може да се користат за складирање на отворено или ладно складиште.
палети од галванизиран челик
Во денешно време, двостраните големи челични палети се популарни во складиштето во магацин, кои може да се користат за складирање на ориз, житарки и друга храна.Нема потреба да ги ставате на полицата на решетката.Тежинскиот капацитет на овој тип челични палети може да достигне 3 тони, а големината може да се прилагоди.Можеме да произведуваме квадратни аголни палети и челични палети со кружен агол како барање на клиентите.
челични палети за зрна

Our robust Steel Pallets provide additional protection to goods or products in storage and transport. With a more durable construction than timber or plastic pallets, it’s perfect for long-term outdoor use and harsh environments.
Steel Pallets are ideal for use in construction, chemical, food processing, warehouse, manufacturing and export industries. With a zinc-finish, the pallet is easy to sterilise, meaning it’s hygienic for use in cleanroom environments. Its heavy-duty steel construction also supports capacities up to 2000 kg.
As a versatile and racking friendly solution, Steel Pallets can be moved via forklift or pallet trolley. Furthermore, a range of great optional accessories is available to suit specific warehouse and storage requirements.


Post time: Jul-21-2021