Во магацините широко се користат конзолни лавици

Конзолните лавици се широко користени во индустријата за цевки, на пример за железни цевки, пластични цевки или алуминиумски цевки. Обично цевките се релативно долги, а обичните лавици не можат да ги задоволат барањата за складирање.Во овој костим, клиентите ќе одберат конзола, таа е многу погодна за складирање и работа.Генерално, раката ќе биде малку навалена нагоре за да спречи паѓање на цевката.Можеме да додадеме и затка на крајот од раката, ефектот ќе биде подобар.

Конзолната сталажа главно се состои од бази, столбови и краци.Постојат два типа на конзолни сталажи, тешки едно и лесни.За тежок тип на товарење, секое ниво може да се вчита околу 5 T, а целиот материјал ќе биде челик во форма на H. Може да се користи за складирање на суровини.Минатата година, еден од нашите клиенти во Чиле купи тешки конзолни лавици за складирање на панели и цевки од нерѓосувачки челик.И за лесниот тип на должност, често се товари околу 200-300 кг по ниво.

Минатиот месец, еден наш клиент од Канада нарача конзола за чување долги дрвени кутии.Висина на решетката 4,5 метри, основа + 4 нивоа на краци, вкупно 5 нивоа. Секоја рака може да натовари 450 кг. Монтажата на решетката за конзола е многу едноставна, нема потреба да користите специјални алатки.Тие се инсталирани на полици според цртежот на решението.По завршувањето на инсталацијата, тие снимија неколку слики и ни ги испратија, и тие се многу задоволни за нашиот квалитет на решетката, се надеваме дека ќе имаме уште една шанса за соработка во иднина.

конзола решетката

Cantilever racks can make full use of warehouse space and increase utilization rate of the warehouse. And all of the specification and size of the rack can be customized, we can regarding the clients storage requirement, design suitable solutions.Quality is our culture, any interest in the racking, pls contact us at contact@lyracks.com


Време на објавување: 01-11-2021 година